Historia

Historia

År 1948 startade Eva Johansson det lilla cafe´t mitt i samhället Linderås. Linderås café, även kallat "dasset" för sin storlek och utseende, drevs av Eva Johansson fram till 1987. Från början bestod cafe´t av två små rum med mindre serveringsbord, det serverades kokkaffe med hembakt fikabröd. Kaffet kokades på järnspisen som fortfarande finns bevarad. På senare år anlades en minigolfbana. Genom åren har många celebra gäster blivit serverade på "Sveriges minsta café". Linderås café blev rikskänt på 60- och 70-talet som Sveriges minsta café och var ofta besökt av media. Sedan 1987 har rörelsen drivits av olika ägare. Mellan 1992 till 2002 drevs verksamheten av Thomas Cassegård som gjorde cafe´t känt för sina goda räksmörgåsar och sina goda "plankor", smörgåstårtor mm. 2003 tar Ljiljana över verksamheten och genomför tillbyggnad av kök och bostadsdel men är noga med att behålla den "gamla" café byggnaden i ursprungligt skick.

2017 tog Karin och Patrick Thorsson-Linnell över verksamheten.  Visionen har varit att skapa en mötesplats för de som bor runt omkring bygden men även ge alla andra möjligheten att upptäcka vår vackra omnejd.
Cafe´t kommer bedrivas som det alltid har gjort med gott kaffe, goda kakor och rejäla smörgåsar med den bästa servicen. Minigolfbanan är upprustad 2019. Sedan mars 2022 så är det en ny ägare Eran Yogev.


Varmt välkomna!!